do, make, create, food & lifestyle, life & stories

August 28, Saturday

posted by cassidy on 2010-08-28 at 5.24 PM, 15 comments

Včera v Praze jsme s mamkou vyřídily milion pochůzek a vrátily jsme se ve stavu přibližně  “usnu ještě předtím, než dopadnu na postel”. Zvládly jsme všechno, co jsme měly v plánu, krom mých džínů a bot. Džíny už si nekoupím asi nikdy a kotníčkové boty budu asi taky jen obdivovat na každým, kdo je má, protože se mi do nich prostě nevejde noha. Nevím, co to má být, nohu velkou nemám, všechny v mé 37 mají, ale jakmile nejsou rozepínací (což většina není), nedokážu se do nich obout. Něco je špatně.

Musím se vám pochlubit – foťák jsem úspěšně vyměnila s Jane za slušný balík, se kterým jsem se bála přepadení ještě asi milionkrát víc, než normálně a během příštího týdne bych se ráda stala majitelkou nového. Zatím se nechte překvapit. Třeba si to na poslední chvíli ještě rozmyslím.

Taky jsem konečně viděla Marietku v práci. Minulý týden to kvůli nepřízni počasí padlo a docela mě to mrzelo, takže náprava sjednána. Těšila jsem se, jak ochutnám pravou francouzskou makronku v nějaké zářivé barvě, bohužel jsem přišla pozdě a už na mě žádná nezbyla. Na Mayino doporučení jsem si dala  zákusek z listového těsta, malin a mandlí s karamelem. Byl výborný, ale neskutečně sytý a i dost sladký a vůbec jsem ho nemohla sníst :D Ale vzpomínat na něj budu asi dlouho. Vůbec se mi líbily všechny ty neobvyklé dortíčky a jestli vážně chutnají tak dobře (jako že bych tomu fakt věřila), jak vypadají.. Tak jsem ráda, že nebydlím někde poblíž :D Po neúspěšných pokusech nechat se vyfotit s dortem a pracující Mayou na pozadí jsme radši požádaly o “pózovou” fotku :)

Protekčně za pultem :P

Babička zítra slaví osmdesátiny. Chystáme megapárty s milion tunama jídla a asi s milion lidma a vůbec si neumím představit, kam se všichni vejdeme a tak. Když jsme plánovali datum, počítali jsme s tím, že budeme na zahradě, což asi nevyjde, je chladno a každou chvíli prší. Na bramborovej salát bysme potřebovali tak lavor na prádlo, máme ho snad ve čtyřech mísách a pořád to není konec. Upsala jsem se k pečení dortu. Jednopatrový vzhledem k počtu lidí nepřicházel v úvahu, tak máme teda dvou :) Proti těm narozeninovým z března už je o dost líp provedenej a musim si ho prostě pochválit. Je to překvápko, tak snad se bude líbit. Snad za to těch šest a půl hodiny práce stálo.

15 Comments

  • Reply cassidy 2010-09-08 at 7.40 AM

    Jé dík všem :) Ale na kšeft by to fakt nešlo, když se spočítá materiál a práce, tak by mi to asi každej omlátil o hlavu bych řekla :D Bych se musela přestěhovat do Amériky, tam jsou na takovýhle dorty včetně odpovídajících cen zvyklí. Uvnitř je pudinkovo máslový krém, vždycky jeden proužek kakaový a jeden růžový, vanilkový obarvený. A mňam!

  • Reply Dania 2010-09-07 at 11.19 PM

    Ten dort je moc pěkný. Co je uvnitř?

  • Reply ifcica 2010-09-01 at 3.56 PM

    Takovy dost nedelaji u nas ani v cukrarne! Nadhera.

  • Reply angelina 2010-08-29 at 5.12 PM

    ani ja si nikdy nekúpim rifle :D
    no a ešte raz musím pochváliť tú tortu, je bohovská :)))

  • Reply Leila 2010-08-29 at 7.30 AM

    No teda Lucinko :-) Hlavně pak napiš babičky reakce a co tomu řekli vaši? Jsi úžasná!

  • Reply Hanita 2010-08-28 at 10.48 PM

    Pockej, ten dort jsi jako delala celej sama? O__O no ty blaho, to je dokonalost.

  • Reply Meg 2010-08-28 at 9.05 PM

    Já jsem si nedávno kotníčkovky koupila v Deichmannu — je to takovej ten napůl kovbojskej typ (ne, nemaj vzadu ostruhy na kopání koně :D) a noha se mi do nich vejde naprosto v klidu a jsou krásně pohodlňoučký, dokonce i přestože mají podpatek, na což já moc zvyklá nejsem. Docela už se těšim, až je vytáhnu..resp. natáhnu :P

  • Reply Jane 2010-08-28 at 7.30 PM

    :D

    jééé, maliny a mandle, tyhle dvě věci miluju! mňam!

    jinak jak jsem už říkala x-krát, dort je nádhernej, smekám a babička bude zajisté nadšená!

  • Reply moni 2010-08-28 at 7.10 PM

    ty jsi neskutecna!!!!!!!! rekni mi co tobe nejde! obdivuju te neskutecne a opravdu pec na zakazku …tohle by urcite spousta lidi chtelo na oslavach mit a ty by sis mohla zas neco privydelat :) mas to nadherne <3

  • Reply Kaj. 2010-08-28 at 6.59 PM

    Rodinny oslavy mam nejradši, vždycky nejvic jidla :D
    Ten dort jsem viděla už u tebe na facebooku a je fakt NÁDHERNÝ ! Ikdyž nejsem na růžovou, je prostě skvělej ;)
    Myslim, že když je to překvápko, tak že až ho babička uvidi, tak se rozpláče :D
    krása prostě.

  • Reply Peréz 2010-08-28 at 6.56 PM

    delej to na zakazku fakt ale jako!

  • Reply Fibi 2010-08-28 at 6.38 PM

    ten dort je uzasnyyy!!jsi rozena cukrarka!!!:))

  • Reply Erika 2010-08-28 at 6.27 PM

    Krásna torta! Si fakt šikovná :)

  • Reply Z. 2010-08-28 at 6.14 PM

    Páni, ty bys ty dorty klidně mohla dělat na zakázku. :D

    S kotničkovejma botama mám úplně stejnej problém. Původně jsem si myslela, že je to prostě tím, že mám obří nohu (40 – 41), ale evidentně to velikostí nebude. Ale nevzdávám se a zkouším to dál. :)

  • Reply Luce 2010-08-28 at 5.56 PM

    ten dort je proste nadhernej! hned bych ho snedla. jo a jsem zvedava na ten fotak :)

  • Leave a Reply